Anjing Terbesar Di Dunia

  • at Monday, March 21, 2011 -
  • 0 komen


Guinness World Records mengekalkan seekor anjing di Arizona sebagai anjing terbesar di dunia.

Anjing itu,bernama Giant George, milik David Nasser dari Arizona, Amerika Syarikat. Anjing berumur empat tahun itu memiliki panjang 1,09 meter dan berat 111 kilogram.

Giant George mengalahkan anjing terbesar sebelumnya,Titan, yang lebih pendek sekitar dua inci.Baik Giant George mahupun Titan dari jenis Great Dane, jenis anjing yang ukurannya sememangnya besar.

Dengan hadirnya Giant George, Titan kembali ke nombor dua.Sebelum menjadi nombor satu,Titan memang sudah menjadi nomor dua.Dia menjadi nombor satu setelah pemegang rekod sebelumnya, Gibson, juga seekor Great Dane, MATI.

Editor

Written by Admin | Penafian

Hai Readers, Laman Perkongsian ini adalah salah satu laman sesawang yang berkongsi kepada pengunjung dengan pelbagai cerita atau sejarah lama serta isu-isu semasa seperti sukan, hiburan, review dan diselitkan juga beberapa tutorial blog untuk panduan bersama. Setiap informasi yang di kongsikan sekiranya entri adalah "copy dan paste" akan diberi credit kepada Blog Utama. Jika ada sebarang masalah, cadangan atau komen boleh email kan kepada Team Yang Unique. (pihak kami tidak akan bertanggungjawab diatas segala komen yang diberikan oleh pembaca di dalam setiap artikel yang dikongsikan) Terima kasih.

0 komen:

terima kasih atas komen anda...