TAFSIRAN: gigi depan patah

  • at Thursday, November 04, 2010 -
  • 21 komen
Mimpi selalu dikaitkan dengan mainan tidur atau mainan syaitan secara kasarnya.ada pula terlalu banyak berfikir sampai terbawa bawa dalam mimpi..itu perkara biasa.pernah dengar orang kata kalau mimpi sebelum tido ada baiknya,tapi tidur selepas subuh itu mainan syaitan..kata orang lah.Ada satu sumber dan kajian mengatakan mimpi kalau kita tidur dalam bilik terlalu sejuk/aircond kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tidur dalam suhu biasa..boleh percaya ka?

Bercakap mengenai mimpi ni..memang susah nak tafsirkan.tapi pada yanie mimpi kali ni agak pelik,mana tak nya gigi depan patah! macam mana kalau betul betul jadi?haru biru dibuatnya nak senyum mesti kena cover huhuhu.biasalah kan orang cakap jangan ambil pedulii sangat pasal mimpi ni karut je semua tu.untuk melegakan hati ni,asik dok tertanya apa tafsiran mimpi gigi depan patah yanie godek google,akhirnya terjumpa tafsiran gigi depan patah.benar atau tidak...wallah hualam...~~


selalunya mimpi gigi depan patah dikaitkan dengan kematian huhu.selalunya orang orang tua lah cakap,kalau cabut/patah ada dua je maksud kalau patah gigi bahagian atas orang yang lebih tua meninggalkan kita manakala kalau gigi bahagian bawah orang yang lebih muda meninggalkan kita.

seram sejuk dibuatnya.siapa pun taknak kehilangan orang tersayangkan?benar atau tidak tafsirannya.seharusnya kita harus percaya..bahawa orang yang hidup pasti akan MATI.sejujurnya yanie taknak benda ni berlaku dalam keluarga,teman teman rapat atau orang orang sekeliling."perpisahan itu amat menyakitkan....."

Editor

Written by Admin | Penafian

Hai Readers, Laman Perkongsian ini adalah salah satu laman sesawang yang berkongsi kepada pengunjung dengan pelbagai cerita atau sejarah lama serta isu-isu semasa seperti sukan, hiburan, review dan diselitkan juga beberapa tutorial blog untuk panduan bersama. Setiap informasi yang di kongsikan sekiranya entri adalah "copy dan paste" akan diberi credit kepada Blog Utama. Jika ada sebarang masalah, cadangan atau komen boleh email kan kepada Team Yang Unique. (pihak kami tidak akan bertanggungjawab diatas segala komen yang diberikan oleh pembaca di dalam setiap artikel yang dikongsikan) Terima kasih.

21 comments:

  1. rindu yanie.
    lame nad tak berblog.

    ini tafsiran mimpi.
    kalau gigi depan mmg betol2 patah,
    ade mksod tersirat gak ke? hee~

    ReplyDelete
  2. qaseh pun salu mimpi pelik...dulu salu mimpi sakit gg...org2 tua ckp ade org nak meninggal..2 3 hr kemudian tu ayah kwn baik qaseh meninggal..hurmm
    n now mmg mmpi smkin pelik mmpi ular

    ReplyDelete
  3. tatawu la yanie tp tora pecaya jgk la sbb tora penah alami gigi tora patah n org yg tora syg mmg tinggalkan torala..ntah la tp blh d ktakan ada kaitan jgk tp mybe kebetulan ja..x yah caye 100% la ye

    ReplyDelete
  4. btol la tu... berkenalan dengan encik mamat..
    mamat tu pon ada maksud mati jugak... haha...

    ReplyDelete
  5. nadd@ its ok dear,prasan gk lme xnmpk nadd huhu;(
    ek..tu tndanye kna pkai gg plsu! kah kah ;p

    ReplyDelete
  6. qaseh@ huhu..hti ynie cm xsdap je.ya Allah! jgnla de pe2 kt kuarga yanie huhu ;/

    ReplyDelete
  7. tora@ mmpi ni kdg2 ade btlnyee..ntahla.slalu mmpi ni mcm 1 ptndaaa,wallah hualam...~~

    ReplyDelete
  8. che mamat@ haha.kang de gk kna pukk dgn lsung batuuu

    ReplyDelete
  9. ehm, penah jd kat kwn kyu,
    dia mimpi gigi geraham patah,
    next week, ayah dia meninggal xciden..
    meraung dia yanie..
    T___T

    ReplyDelete
  10. kyu@ uwaaa..mntk djauhkan laaa ;/

    ReplyDelete
  11. kebetulan pulak..
    i pun ada post pasal mimpi..
    pernah dgn juga org kata kalau mimpi gigi patah mmg berkaitan dgn kematian..

    ReplyDelete
  12. u, ros pown penah gak mimpi cam tu tau! memang tak dapat nak selamatkan la~ semua gigi depan patah! ingatkan betul3 siap dah nangis3 bagai! rupe3nyer mimpi semata~ takut andai jadik betul3....mang la ros tak mo bukak langsung mulot ni! huhu...insyaAllah tak de pape yg berlaku...tu cume cakap3 orang tua3 dulu je..ok? ;)

    ReplyDelete
  13. u, ros pown penah gak mimpi cam tu tau! memang tak dapat nak selamatkan la~ semua gigi depan patah! ingatkan betul3 siap dah nangis3 bagai! rupe3nyer mimpi semata~ takut andai jadik betul3....mang la ros tak mo bukak langsung mulot ni! huhu...insyaAllah tak de pape yg berlaku...tu cume cakap3 orang tua3 dulu je..ok? ;)

    ReplyDelete
  14. persoalannye..gigi akak ade lagi x..ha..

    ReplyDelete
  15. slalu dpt mimpi basah je..mcmane tue?
    eheheheh...

    ReplyDelete
  16. mirra@ haha tula psl..kbtulan :P
    huhu..sllu nye mnde ni org2 tua ske kaitkan,xtau ke bnr or x..

    ReplyDelete
  17. rose syg@ haha..ynie lak nga gsok gg tgk kt crmin gg dpn tade uwaaa~~
    adeh,mntk djauhkan la bnda cmtu huhu

    ReplyDelete
  18. aja@ adeh bdk ni..tu mmpi la iskk
    wakakaa :P

    ReplyDelete
  19. mmpi basah?ek cmne tu?*blur

    ReplyDelete
  20. betul2,,pepsahan sgt mnyakitkan

    ReplyDelete
  21. Kalau mimpi mencabut gigi sndiri bhgian dpn bwh,dan selepas mencabut..menanam semula gigi tu kembali ke dlm gusi gigi yg tercabut...apa maknanya?mimpi ni berlaku selepas subuh d waktu pagi

    ReplyDelete

terima kasih atas komen anda...