YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Tutorial: Tukar Profile baru Facebook ke Profile lama




Banyak betul ya komplen profile baru facebook serabut [hehehe padahal yanie yang cakap] nampak tak teratur dan tak kemas,setuju tak? sepatutnya Mark tukarlah background baru ala ala macam myspace gitu..boleh tukar background sendiri,baru lah nampak meriah[hehehe]

okla, back to topic la ye. la ni saje saje nak buat tutorial lak [hehehe] lama dah tak buat tutorial. kalau ada yang guna profile baru facebook sekarang ni nak tukar ke lama,boleh la ikut step by step tutorial dibawah ni [senyum]

Cara 1 (Deactive)
Deactive profile,maksudnya taknak aktif akaun lepas,facebook korang akan terus logout dalam masa 2minggu dan dalam masa 2minggu pula korang tak aktif balik akaun akan di delete tapi dengan cara ni deactive dalam masa 10 minit je.


Account >> Account setting



bawah skali Deactivate Account



dah klik "Deactivate Account" nanti paparan macam kat bawah ni kuar





Cara ke 2

- Korang kena Add Page Facebook Developer kemudian korang usya la pe yang patut dekat situ [hehehe],baca lah kot kot ada cara nak tukar profile asal ke [hikhikhik]

- Kemudian klik sini Facebook New Out nanti dia akan ke home page Facebook korang terus.Lepastu korang tengok lah kembali pada asal tak (profile lama)

kalau tak jadi juga korang p marah mark owner facebook apa pasai ngade2 tukar tanpa persetujuan [hehehe]

nak try test profile baru facebook klik Facebook New Page
13 Komentar untuk "Tutorial: Tukar Profile baru Facebook ke Profile lama"

Huhu...nasib sy tak upgrade...
btw,thnks 4 sharing..
klu t'click upgrade then nak tuka old style leyh la tgok tuto ni..huhu...

i da try, berhasil ..
tp x smpy 10 mnit lps da dpt profil lama tu, die tukar jd baru balik haish.... tension btul!

x besh lgsung profile fb baru~
bek yg lame kn..

naseb baik tak tekan tukar lagi hehe

nice~
kak nk tuko gak..serabut giler nih xsuka!

mmg serabot..betambah mls nk bkk fb da

syiela@ aa,da upgrade pyh gk back yg lama..hikhik

yeb@ nt yanie update cr ke-2.try la nt

mie@ aa..yg lama simple je :)

wan@ ha tula..mmg srabut yg baru ni..rmai tol komplen :P

wawa@ upgrade yg bru ke?try le tuto ni

yanie..
fyka dh try,yess berhasil..

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info