YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Pengasas Facebook Mark Elliot Zuckerberg, terpilih menjadi Tokoh pada tahun ini



Mark Elliot Zuckerberg merupakan pengasas rangkaian sosial yang amat popular sekali.Facebook telah terpilih menjadi Tokoh pada tahun ini di majalah TIME. Pengasas facebook,Mark Elliot Zuckerberg yang menjawat jawatan sebagai CEO dapat mengatasi kepopularan Julian Assenge, pengasas Wikileaks.

Facebook terpilih kerana dianggap telah banyak menghubungkan lebih setengah juta orang di dunia.Facebook juga telah mempengaruhi kehidupan manusia [keke] memang betul pun.Di Amerika contohnya,telah menyatukan kehidupan sosial mereka,malah tidak hanya di Amerika tetapi di seluruh dunia.


Pada usia 26 tahun,Zuckerberg dianggap telah berjaya membangunkan rangkaian sosial (Facebook).Seawal usia 19 tahun Zuckerberg hanya bermain main di biliknya sehinggalah Facebook dikenali ramai.Facebook pada awalnya dikenali Thefacebook.com hanya untuk menjalinkan hubungan sesama rakan sekuliah beliau.Kini Facebook mempunyai pengguna lebih dari 550 juta orang

sumber detikpos.net
2 Komentar untuk "Pengasas Facebook Mark Elliot Zuckerberg, terpilih menjadi Tokoh pada tahun ini"

wow,, dah la bijak,, kaya lak tu,,
satu hari nanti time aku lak naek atas skit dari die,, heheh,, doa2 kan la ye,,

zukenberg terbaik o0. bijak giler.haha
bile la nak dpt otak cm die:P

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info