YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Aturan Baru,Blogger Wajib Ada lesen Rasmi!


Terkejut tak aturan baru Blogger Wajib Ada lesen Rasmi? Almaklum lah sekarang ni banyak kes copypaste entry blogger lain.Kot ada lesen ni senanglah sipolan nak saman si tuuuutt [huhuhu] tuh contoh je k! Sekarang ni pun macam macam hal berlaku dengan blog je boleh jatuhkan maruah seseorang,fitnah sana sini,mengkritik orang lain dan macam2 lagi.


Jangan risau aturan ni belum ada di Malaysia.Aturan ni berlaku dekat Arab Saudi.Dekat sana blogger diwajibkan mendaftar untuk mendapatkan lesen rasmi.Tujuan lesen tersebut dikeluarkan macam aku cakap tadi,untuk menghalang individu yang tak bertanggungjawab menyalah gunakan blog dengan tujuan tak baik.Maksudnya disini,mereka yang tidak bertanggungjawab ni tak dapat sembunyi dibalik layar komputer dan mencemarkan nama seseorang atau menyebarkan ftnah sesuka hati.Jadi bermanfaatlah sesiapa yang ada lesen tu.

Agak agaknya aturan macam tu akan dilakukan dekat Malaysia tak?kalau benda ni berlaku pe pendapat anda?
11 Komentar untuk "Aturan Baru,Blogger Wajib Ada lesen Rasmi!"

ingat dekat malaysia tadi
hahaa

bgus gak mcm tu,kalo minta izin pun yang untung orang tu,dah minta izin lagi senang dia copy.yang susah2 perah keringat blog yang buat entry asal..

hahah... kren,, nice poating cik.. heheh ..

kalau ade? abislah blog2 yg gossip tue kne ttup!
hahaha :)

best juga ada lesen..pendek kata apa2 bnda nk buat mesti ada lesen..sng nk jadikan hak sndiri...

no need kot,,

nnt bila pakai lesen pergerakan terbatas,,

susah bila kita nak nyatakan pndangan yg kadang2 memberi effect pd pihak sebelah

haha , pyh la...blogger ni tlalu ramai...nk tangkap pun pyh klu xde lesen.. malaysia ptut bekejasama dgn blogger la untuk check ip adress...

buat kat malaysia,abis la..
hehehehe..

engatkann kt Malaydia dah ade . buat tkot jea . huhu

ntah ler..kat malaysia nie mcm bole jd walaupn dh daftar..

tgk ler mcm daftar sim card tepon..tp x bole detect sbb org laen yg guna..

xlama lg bloggers kt malaysia pun kene register la, huhuuuu

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info