YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

"Tutorial cbox background"




Korang mesti nak tagboard korang nampak menarik kan...
ok...
aku akan ajar cara cara menukar cbox korang nampak menarik tapii pastikan korang guna CBOX bukan SHOUTMIX!!







(1) First,korang login Cbox.Then g "Look & Feel - click "style gallery"





(2) Pastikan korang pilih "Transparent "
bahagian bawah sekali





(3) sama jugak macam langkah pertama
tapi kali ni korang click "Edit style" untuk menukar warna
font,colour text,dll







(4)Selepas selesai "edit"
korang click "publish" untuk dapatkan code






Nah...!!!
sudah selesaii bahagian edit.
sekarang bahagian nak tukar background pula...

OK...
sila tengok penerangan dbawahh (cehh ayat skema)







pastikan korang paste "background-image:url (URL image)betul betul "selepas tanda ;
aku ulang lagii "selepas tanda ;
background image jangan tanya aku dekat mana nak cari ehh....
heheheee




ok,
selamat mencuba

1 Komentar untuk ""Tutorial cbox background""

Hi Admin, I search for a professional chatwidget,
I find Chatwing verry professional w/ FB, Gmail, Yahoo, and Twitter log-in option.
pls use Chatwing for chatbox here. http://www.chatwing.com

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info