YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Update! ShoutBox Comel (skyBlue)

salam,

Oleh kerana ramai yang tak paham macam nak letak mende alah ni, yanie akan terangkan satu persatu.



Shoutbox ni berukuran 220x400


langkah 1:
yanie sarankan uolls guna cbox lebih mudah n pastikan di transparent


langkah 2:

<center>
<div id="ShoutMix" style="background:url(http://i463.photobucket.com/albums/qq357/yanie_yanz/shoutblue1.gif)no-repeat left top; width:220px;height:400 px;
padding: 120px 0px 0px;text-align: center;line-height: 0 ">

<center>
Letak code cbox/shoutbox disini (ukuran cbox bhgn atas width="200" height="110" /bawah: 210" height="155" )-ukuran ini mengikut shoutbox yanie buat-

</center >
<br />

</div>

</center>
p/s: perkataan diwarnakan jangan diubah!

untuk pastikan shoutbox center n kedudukan betul, uolls pastikan #sidebar-wrapper {
width:250px; (contoh) lebih dari 220px

kalau sesapa nak create shoutbox sendiri width or lebar uolls tengok dekat #sidebar-wrapper { untuk dapatkan kedudukan yang tepat.
ukuran cbox pulak mengikut kesesuian....
langkah 3:

paste code diatas tadi di - HTML javascript

akhir sekali, save!
24 Komentar untuk "Update! ShoutBox Comel (skyBlue)"

err.. tak bape phm la kak, ape yg nk diganti tu?

mcmne nak create sh0utb0x sndri ek??

wah, cantik..
akk nie mmg pandai design lah..

menarik juga!.. senang2 nanti nak design jugak lah

twinkle: try lagi, yanie da update...

jeera, yanie da update...phm tol2 ye.

syasha, create guna adobe.then suka ati la nk create cmne tp pastikan wdth/hght betul.

mimi : biase je ni...ta lawa mna huhu

haw : create sndr ag puas ati kn.
just ubah width/hght je...
;D

akk cam ne nk wat similes 2 ?? akk ambik kode dr ne ??

yanie, can i request something from you, i nk shout mix tu sbb die sesuai sgt dengan template blog i.. tp ta muat lah..i punye kene yang kecik sikit...
width = 160 , height = 400

help me ;(

dear,,,now,taley cz yanie de kt kg.after 3 raya bley?yanie siap psgkan kt ur blog...ok

wow~! thanks yanie! excited nye tiqa.. ta saba2.. yg penting nk warne biru n design die padan ngn template tiqa ;P (over pulak)...
nanti tiqa da siap tiqa wat 1 entry pasal yanie sebagai tanda terima kasih.. ok?? ;D

amboi sygku ini..shoutbox gambo nenek ada tak?hehe..

gambo nenek?gmbo nenek pun yanie ta nah tgk lg..weekkk ;p

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info