YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Tuto: cara letak header transparent untuk template minima

selamat petang semua yanie kembali dengan tutorial. yanie taktahu nak letak tajuk apa dekat tuto ni..hope u all paham la ye ;)



sebelum


selepas


u all mesti merungut kan tak boleh guna header transparent sebab guna "template minima" now, yanie dah tahu caranya. yanie pun dah pernah try n m'jadi.ape2pun u all backup dulu ur coding template untuk keselamatan hihihi ;p
cara dia senang je.ikut aje step dibawah ni ;)


dfdsafadsfa
Dasboard-design-edit HTML

Delete code dibawah ni,


#outer-wrapper {
background-color:#000000 ;
border:20px dashed #000000;
padding: 20px;
width: 660px;
margin:0 auto;
text-align:$startSide;
font: $bodyfont;


0885af0c75c4cca704e221236439f0aa
kemudian copy/paste code dibawah dan letak dibawah code
/* Outer-Wrapper
----------------------------------------------- */



.clear {
clear: both;
}
#content-wrapper {
width: 690px;
margin: 0 auto;
padding: 0 0 15px;
text-align: left;
background-color: #fff4e1;
border: 1px solid #ffffff;
margin-top: 1.4em;
border-top: 0;

Padding:16px; /* Jarak text post dengan garis pinggir */
}


lastly, Preview, kalau tade tanda error, Save. done!


Tips : tulisan diwarnakan u all boleh tukar. width pula u all ikut width #outer-wrapper { u all sebelum u all delete
20090623d03selepas u all edit kalau #main-wrapper { or #sidebar-wrapper { nampak cacat u all edit bhgian width

Untuk copy code tutorial, just CTRL A then CTRL C untuk copy, tq.

1 Komentar untuk "Tuto: cara letak header transparent untuk template minima"

It's really a great and useful piece of information. I am satisfied that you simply shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

Have a look at my website :: cernuda

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info