Kinder Bueno takde tanda halal?

salam, selamat pagi...


Hari ni tiba tiba rasa nak makan samthing. tekak ni dah rasa nak makan itu ini huhuhu.
haish macam macam lah.. act, yanie nak makan kinder bueno hehehe.tahu kan kinder bueno?siapa yang tak tahu tu kinder bueno sejenis coklat tipu lah siapa tak tahu ;D


yummyyy...sedapnyeeee


sebenarnya dulu yanie memang suka sangat kinder bueno,kira kalau dibandingkan cadbury dengan kinder bueno, kinder bueno lah no 1 hehe tapi sejak dua menjak ni yanie dapat tahu n ada terbaca sebuah artikel yang menyatakan kinder bueno ni takde tanda halal. jadi yanie musykil nak makan or tak.betul atau tidak. erm ada sesiapa tahu tak?plzzz gitauuuu38

Editor

Written by Admin | Penafian

Hai Readers, Laman Perkongsian ini adalah salah satu laman sesawang yang berkongsi kepada pengunjung dengan pelbagai cerita atau sejarah lama serta isu-isu semasa seperti sukan, hiburan, review dan diselitkan juga beberapa tutorial blog untuk panduan bersama. Setiap informasi yang di kongsikan sekiranya entri adalah "copy dan paste" akan diberi credit kepada Blog Utama. Jika ada sebarang masalah, cadangan atau komen boleh email kan kepada Team Yang Unique. (pihak kami tidak akan bertanggungjawab diatas segala komen yang diberikan oleh pembaca di dalam setiap artikel yang dikongsikan) Terima kasih.

17 comments:

  1. assalamualaikum.
    kalau kita rasa syubhah lebih baik kita tak pyh mkn :)

    ReplyDelete
  2. Huhu..
    X penah mkn lg..
    Sbb alergic, x leh nk mkn coklat sgt..

    ReplyDelete
  3. klaw dah ragu2, jgn makan.. tuh da kire syubhah.. :)

    ReplyDelete
  4. erm, mimie pown suka kinder bueno..
    sedapnya..
    tp dah x der tanda halal, x der leyh ar makan dah.

    ReplyDelete
  5. @d_tieah
    alergik?rugila u...coklat sdap ape.
    hehe ;D

    ReplyDelete
  6. @mengunyah ais krim
    tula psl klo da was2 taley mkn ;/

    ReplyDelete
  7. @MiMiEy :)
    huhu...sdihla coklat fav pulak tu.
    uhukkk~~~

    ReplyDelete
  8. kalo x yakin mknn 2 halal @ x, hukumnya dh jadi haram kalo kite mkn walopn sbnrnye mknn yg kite mkn 2 mmg halal..(syubhah jadinye)

    2 menunjukkan betapa pntingnya mknn yg kita mkn dlm kehidupan kite nie..

    ReplyDelete
  9. erk?
    xde ek?
    aloo. kinder bueno SEDAP lak tu.
    T__T

    ReplyDelete
  10. @Nadd
    tau tape..yanie tatau mende ni sahih or tak
    huhu

    ReplyDelete
  11. hoishh i loikess kinder bueno. :)
    rasanya, semua jenis coklat, cikbelog telan..ehehe

    ReplyDelete
  12. leb too hahaa..
    yanie pn suka cklat, tp klo nk mkn ikot mood gk
    ;D

    ReplyDelete
  13. really ta de halal . OMG , i suka gilaa coklat ni . lepas ni tepaksa la thn nafsu nk mkn bnda ni . hee :p

    ReplyDelete
  14. nadia: tatau la darl.
    tu yg yanie tnye sama ada halal or x

    ReplyDelete
  15. mmg x de tanda halal.. sama juga coklt ferrero rocher cm x de tanda halal.. so baik x yh mkn bnda2 yg x de tnda halal

    ReplyDelete

terima kasih atas komen anda...