YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Tuto: letak cursor dekat hover link



Ha~!! tuto lagi? mesti awak cakap macam tu kan.iskkhh dia ni asyik buat tuto je.
mesti ada kan?Hahahaa jangan tipu ;p
Bagi saya tak salah kot kita kongsi ilmu.lebih manfaat ilmu tuh nanti.
heh ;D

Oh ya...
tuto kali ni di request oleh syiela



Langkah 1,
layout-Edit HTML
cari perkataan a:hover

code spt dibawah:



}
a:hover
{ cursor:url("URL CURSOR KORANG "),default; filter: none;



** text yang saya warnakan tuh korang paste bawah a:hover.
manakala,text warna merah korang letak URL CURSOR korang.

kalau tak tau nak cari kat mana cursor,
boleh la click sini!



akhir skali,

preview,n tengok hasilnya

DONE!!!
senang je ;D
5 Komentar untuk "Tuto: letak cursor dekat hover link"

Wah...tengs kak....jdi3....

btx,kalo mau ltak cursor di post title nsidebar camner?? :D

mier :
letak cursor: url(URL cursor), auto;

kat post title sidebar
;)

heee~~dh jdi..thnks na...law x..x taw nie nk wat cm na..

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info