YANG UNIQUE

Yang Unik Emang Syiokkk!!

Tuto : cara memasang kotak followers untuk classic template



Perasan tak yanie banyak post pasal tutorial berbanding dengan entry biasa.
yanie bukan nak tunjuk pandai, jauh sekali nak tunjuk power macam power rangers tuh. tidakkk ok!! yanie buat tutorial ni nak kongsi apa yang yanie tahu. dan korang pun boleh jugak kongsi apa korang tahu ;)

oh ya sebelum lupa, yanie nak ingatkan kat korang ni.sekiranya korang ada tanya pasal tutorial dekat ruangan " tanya saya" yanie nak korang rujuk balik soklan tu ya. sebab yanie akan jawab soklan korang tu dekat situ jugak. kecuali kalau tutorial tu payah nak terangkan, yanie akan buat tutorial supaya korang paham.


ok, back to topic.yanie nak kongsi tutorial yang menggunakan classic template mungkin ada dikalangan korang taktau macam mana nak letak kotak followers kan? apa yang yanie perasan korang just letak link tu pun ok sebenarnya tapi kadang kadang orang tak perasan "link" yang korang letak tuh.kan masalah tu?


caranya senang je.

mula mula korang g google.com/friendconnect (klik je perkataan google.com/friendconnect)






nanti paparan macam gambar atas ni kuar. korang click kat bahagian "
Add the members gadget"







then, dia akan keluar macam ni. korang setting la pe patut.








da abis setting segala bagai.. korang click kat bahagian " generate code"
pastu code dia tu korang tepek kat blog korang.



senang kan?
6 Komentar untuk "Tuto : cara memasang kotak followers untuk classic template"

tp ni bukan follower kan kak? die mcm join je ~

tak tak. ni kotak followers cm yanie pnya.
yanie da try buat.

emm, tp npe tkde members eh? sbb yany dh ade followers dh

kenapa xbuley kenapa die keluaq mhcm ni ?

Friend Connect will be retired March 1, 2012

Keep in touch with your community

As previously announced, we are retiring Google Friend Connect for all non-Blogger sites on March 1, 2012. We encourage you to create a Google+ page and place a Google+ badge on your site. When you bring your community of followers to Google+, you can use new features like Circles and Hangouts to keep in touch.

Check out the links below to find out how you can continue to manage your community with Google.

Setup a Google+ page
Google+ pages allow you to interact with your community on Google+. With a Google+ page, you can add people to circles, manage your profile, share your content, +1 comments and photos, and create or join Hangouts.
Add a Google+ badge to your website
Linking your Google+ page and your site like this not only helps you build relationships with friends and followers, but also gives Google information we can use to determine the relevancy of your site to a user query in Google Web Search.
Send a newsletter inviting your community to your Google+ page
Newsletters are an easy way to update your Google Friend Connect community about changes to your site .
Export your community data
Use the admin UI or the Google Friend Connect API to access your member data. tak paham lahh :'(

terima kasih atas komen anda...

 
Copyright © 2014 YANG UNIQUE - All Rights Reserved
Template By Catatan Info